Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 12 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- 2-3 evőkanál aludttej vagy tejföl
- 7 dkg cukor
A megkenéshez:
- lekvár
A habhoz:
- 3 tojásfehérje
- 18 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 8 dkg vágott dió
A tésztához 30 dkg lisztet, fél csomag sütőport, 12 dkg margarint, 2 tojássárgáját 2-3 evőkanál aludttejjel vagy tejföllel és 7 dkg cukorral jól összedolgozzuk, majd tepsibe nyomkodva halványra sütjük. Utána lekvárral megkenjük (málnával vagy ribizlivel), és a tetejére 3 tojásfehérjéből, 18 dkg cukorral felverve kemény habot teszünk, amelybe óvatosan 2 evőkanál kakaót és 8 dkg vágott diót kevertünk. Visszatesszük a sütőbe és takaréklángon addig sütjük, míg a hab kemény nem lesz.