A kakaós tésztához:
- 6 tojás
- 12 dkg porcukor
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál étolaj
- 10 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 6 g sütőpor
Ez az adag egy laphoz szól, de mivel nagy tepsiben sütöttem (30 × 40 cm), duplán vettem a hozzávalóit, és két kakaós lapot sütöttem.
A tekercsekhez:
- 7 tojásról piskóta
- baracklekvár
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 20 dkg teavaj
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2,5 dl habtejszín
- 0,5 dl víz
- 2 teáskanál zselatin
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk kétszer, 30 × 40 cm-es tepsiben. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint és a vajat a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, együtt jól kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A zselatint a langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket. A tekercsekhez 7 tojásról piskótalapot sütünk, ha kihűlt, baracklekvárral megkenjük, feltekerjük, és vékony szeletekre vágjuk.
Összeállítás:
- barna tészta
- krém
- szeletelt piskótatekercsek ráfektetve
- krém
- barna tészta
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Nagyon finom és mutatós sütemény!
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.