- 50 dkg liszt
- 5 dkg van
- 3 dkg élesztő
- 3 tojás sárgája
- kis reszelt citromhéj
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg porcukor
- 1/2 liter tej
Az élesztőt kis cukorral egy kis langyos tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval, robotgéppel kidolgozom. Ezután letakarva kelesztem kb. 20-25 percet a tálban, majd én nyújtófával óvatosan, nem túl vékonyra széthúzom, pogácsa szaggatóval kiformázom őket. és újabb 20 percre letakarva kelesztem. Forró olajban, először letakarva, majd fordítás után már fedő nélkül, pár perc alatt kisütöm. Porcukorral és lekvárral kínálom.
Kósa Judit receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!