Tészta:
- 1 csomag leveles tészta
Ebből 2 lapot nyújtunk és rózsaszínűre megsütjük (25 × 35 cm tepsi hátán, 120°C-on). A második lapot kockákra megvágva sütjük meg, hogy sütés után könnyen szeletelhető legyen.
1. krém:
- 1 üveg meggybefőtt leve
- 8 evőkanál búzadara
- 3 evőkanál cukor – ezt megfőzzük
A meggyet apróra vágjuk és a megfőzött krémbe keverjük. Ez a krém (még langyosan) kerül az alsó lapra.
2. krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 8 dl tej – ezt megfőzzük
Ha kihűlt, hozzáadunk 25 dkg margarint, s tovább verjük habosra. Ez a krém kerül a meggyes krémre. 5 dl habtejszínt felverünk jó keményre, majd óvatosan rásimítjuk a vaníliás krémre, végül befedjük a második tésztalappal. A tetejét porcukorral meghintjük.
Nagyon finom és mutatós sütemény! Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.