Piskóta:
- 6 tojás
- 18 dkg kristálycukor
- 12 dkg liszt
- késhegynyi sütőpor
Töltelék:
- 8 dl tejszín
- 2 dkg kakaó
- 6 dkg porcukor
- 2 narancs
- 1 csomag habfixáló
Máz:
- 5 dkg cukor
- 1 dkg vaj
A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit, s a sütőporos, átszitált lisztet. Kerek tortaformában (a forma alját kenjük ki, szabjunk bele papírt, erre öntsük a masszát), előmelegített sütőben, 180°C-on sütjük ki, kb. 35-40 perc alatt. Ellenőrizzük tűpróbával. Rácsra borítva lehúzzuk a papírt, s teljesen kihűtjük a tésztát. Két lapra szeljük, egy vastagabbra, és egy vékonyabbra.
A tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot és a habfixálót. Valamennyit tegyünk félre díszítéshez, a maradékot osszuk két részre. Az egyik részbe a kakaót keverjük, a másikba a narancsok levét. A vastagabb lapot visszatesszük a formába, rákenjük a csokis krémet, majd a vékony lap kerül rá, és erre a narancsos krémet kenjük.
A tortát hűtőben lehűtjük, és elkészítjük a mázat. A cukrot világosbarnára pirítjuk, elkeverjük a vajjal, langyosan a torta tetejére kenjük, és ismét hűtőbe tesszük. A tortát kivesszük a formából, és tetszés szerint díszítjük.
Ahogy a képen látható, itt nem készítettem el a karamellt, hanem egyszerűen csak narancsszeletekkel díszítettem, de így is finom volt!
Csató Anna receptje.