Tészta:
- 6 tojásos piskóta
- 1 csomag málnás piskótatallér
Krém:
- 4 natúr joghurt
- 3 vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 0,5 csomag étkezési zselatin
- 0,5 liter tejszín
- 0,5 kg málna ( fagyasztott is lehet )
Díszítés, torta bevonása:
- tejszínnel, dekormasszával, ízléstől függően
- 0,5 kg dekor massza, plussz a díszítés
- ehető csillámpor
- ételszínező:piros, kék, narancs
Egy 24 cm-es tortaformában elkészítjük hagyományos módon, a 6 tojásos piskótát. Közben egy lábasba beleöntjük a 4 natúr joghurtot, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot és a zselatint. Lassú tűzön addig főzzük, míg a cukor elolvad, majd teljesen kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük, majd összekeverjük a joghurtos krémmel és a gyümölcsökkel. A tortát 2 lapba vágjuk, majd megtöltjük a krém felével, erre jön a málnás piskótatallér, majd a krém másik fele, és végül beborítjuk a piskótával. Én kívülre is hagytam egy kis krémet, hiszen a dekormasszának rá kell tapadnia, hogy szépen rásimuljon a tortára.
A torta bevonása ízlés szerint történik. Kinyújtjuk a dekormasszát, szépen rásimítjuk a piskótára. Ezt követően pedig, még kb. 30 dkg – ból pillangókat és virágokat készítünk, ételfestékkel átszínezzük és ehető csillámporral megszórjuk.
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!