A tésztához:
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 80 ml víz
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg darált mák
- 6 dkg sütőpor
- 1 vaníliás cukor
A krémhez:
- 3 dl epres joghurt
- 1 dl tej
- 6 dkg epres pudingpor
- 6 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
A tetejére:
- 1 zacskó epres gyümölcskocsonya.(Dr.Oetker)
A mákos piskóta készítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzá adjuk a vizet is.
A lisztet, mákot, sütőport elvegyítjük és az előzőkhöz keverjük.
A 22 x 28 cm es tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát bele simítjuk.
180 °C-on, alul-felül sütéssel 10-15 perc perc alatt megsütjük, kihűtjük.
A krém készítés:
A joghurtot, tejet, cukrokat a pudinggal simára keverjük és sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt a vajjal kikeverjük. A kihűlt mákos piskótára simítjuk a krémet. A gyümölcskocsonyát a tasakon lévő módon elkészítjük és a sütire öntjük. Dermedés után szeleteljük.
Juhászné Ildikó receptje a facebook profiljáról, ahol rengeteg, gyönyörűen elkészített süti receptjét találjátok meg!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!
SzaboLlaszlone mondta
Komolyan 6 dkg sütőpor kell bele?
Web Cukrászda mondta
Igen. Annyi amennyit a recept leír 🙂