- 10 dkg ét tortabevonó csokoládé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 5 dl natúr joghurt
- 45 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 dkg étcsokoládé
- 35 dkg cukor
- 4 tojás
- 25 dkg margarin
Habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzákeverjük a vízgőz fölött felolvasztott csokoládét és a margarint, a joghurtot, végül a sütőporos lisztet, a kakaót és a vaníliás cukrot. Mindezt óvatosan sima masszává keverjük. A masszát beleöntjük a kikent kuglófsütőbe, és előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük 180°C-on. Ha kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal.
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!