- 4 doboz natúr joghurt
- 4 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- fél csomag étkezési zselatin
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag fagyasztott erdei gyümölcs mix
- 30 dkg babapiskóta
Először is a natúr joghurtokat beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a zselatint, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a cukor fel nem oldódik. Amikor kész, félretesszük, és teljesen kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt joghurtos krémmel összekeverjük. Végül óvatosan hozzákeverjük a gyümölcsöket, vigyázva, nehogy szétmenjenek és levet eresszenek. Előveszünk egy tortaformát, és elkezdjük rétegezni a joghurtos krémet a babapiskótával. A tetejét a joghurtos krémmel fejezzük be, hiszen így a piskóta biztosan megpuhul, ha közte van. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Nagyon finom, és könnyen elkészíthető édesség.
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!