- 500 g natúr joghurt
- 5 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával szintén habosra verjük. A pudingporban elkeverjük a lisztet, a sütőport és a citromhéjat, majd a tojássárgájás masszához öntjük és simára keverjük. Hozzákeverjük a joghurtot is és végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 170 °C-on, 25-30 percig sütjük. Ha megsült, a sütőajtót kinyitjuk, de a süteményt a sütőben hagyjuk kihűlni. Nem kell megijedni, kissé össze fog esni. Miután kihűlt, porcukorral meghintjük és szeleteljük.
Németh-Szántó Kitti receptje. Kitti munkásságát aFavorEat
facebook oldalon követhetitek!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!