Piskóta:
- 5 tojás
- 15 dkg liszt
- 4 g sütőpor
- 15 dkg cukor
Krém:
- 8 dlg tej
- 12 dkg vanília ízű pudingpor
- 28 dkg cukor
- 28 dkg margarin
- 10 dkg tejszínhab
- 2 kávéskanál nescafé
- 5-5 dkg tejszínhab
Csokimáz:
- 13 dkg cukor
- 6 dkg kakaópor
- 1 dl víz
- 9 dkg margarin
Piskótát készítettem a hozzávalókból és 30×40 cm-es keretben. A tésztát a keretben hagytam. A krémhez a pudingot a cukorral és kevés hideg tejjel összekvertem, a többi tejet felforraltam, majd az előre bekevert pudinggal megfőztem. Kihűtöttem. Amikor kihűlt keverés közben beledolgoztam a margarint. A krémet két részre osztottam, mindkettőhöz hozzáadtam 5-5 dkg tejszínhabot, az egyikhet még adtam 2 kávéskanál nescarét és összekevertem a krémetket külön-külön. A tésztára rákentem a vaníliás krémet, majd a kávés krémet kentem a tetejére. A tejszínhabba is raktam egy kevés nescafét, erre jött a csokimáz. A csokimázhoz a cukrot a kakaóporral és a vízzel sűrűre, fényesre főztem. Levettem a tűzről és beledolgoztam a margarint, majd a sütire kentem. Hűtés után szeleteltem..
Pálfalvi Aranka receptje.