A tésztához:
- 6 tojás
- 6 púpos kanál porcukor
- 4 evőkanál lehűtött fekete kávé
- 6 csapott kanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- kb 1,5 dl tej
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál díszítőcukor
A tésztához a 6 tojás sárgáját a 6 kanál porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűtött feketekávét, a sütőporral,kakaóporral elkevert lisztet. Végül hozzákeverjük óvatosan a 6 tojás felvert habját. Körülbelül 35 perc alatt 180 °C-os sütőben készre sütjük. Még melegen kendőre borítjuk, feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a következő krémmel töltjük: a porcukrot habosra keverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a 1,5 dl forró tejjel leöntött diót. A tekercset betöltjük,majd csokimázzal bevonjuk. A csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk,simára keverjük. Díszítő cukorral megszórjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!