- 6 tojás
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 4 púpozott evőkanál cukor
- 2 teáskanál instant kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl natúr joghurt
- 2 dl meggyes joghurt
- 50 dkg meggybefőtt
- 4 teáskanál zselatin
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg krémsajt
Kakaós piskótát készítünk a hagyományos módon a 6 tojásból, a lisztből, a cukorból, a kakaóból és a sütőporból. Egy 30 × 20 cm-es tepsit béleljünk ki zsírpapírral, 180°C-ra előmelegített sütőben süssük meg a piskótát, majd ha kihűlt, húzzuk le róla a papírt.
A 2 dl sima joghurtot és a 2 dl meggyes joghurtot keverjük össze, adjuk hozzá a lágy natúr krémsajtot, és azzal is alaposan keverjük el. A zselatint készítsük el a meggylével a rajta levő utasítások szerint, adjuk a krémhez, majd dermesszük hűtőben. Ha elég kemény, kenjük a piskótára kanállal. Tegyünk a tetejére a meggyléből. Végül a meggyet nyomkodjuk kissé a krémbe, és tegyük a hűtőbe 2 óra hosszára dermedni.
Kránicz Györgyi receptje.