- 1 doboz körszeletes ananász befőtt
- meggy szemek
- ½ liter tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 15 db babapiskóta
- 2 dl tejszínhab
Továbbá:
- 20 cm-es átmérőjű üvegtál
- folpack a béleshez
- A kenéshez : 3-4 dkg vaj
- A szóráshoz: 1 evőkanál kristálycukor
- Díszítéshez (de ez elmaradhat) : 1,5 dl habtejszín
- Meggy szemek, ananász darabok (2 db ananász karika maradt meg a díszítéshez)
A tálat folpackkal béleltem, majd jól kikentem a vajjal, megszórtam kristálycukorral. Az ananász befőttet lecsepegtettem. A tál aljára tettem egy körszeletet, majd a tál oldalát körben, félbe vágott cikkekkel raktam ki. Az ananász karikák közepébe 1-1 meggy szemet tettem. A pudingport a cukorral, tejjel felfőztem, majd kihűtöttem. A babapiskótát morzsává törtem. A habtejszínt keményre vertem. A kihűlt pudingot elektromos géppel simára kevertem, a babapiskótát hozzá kevertem, majd a habtejszínnel lazítottam. Beleöntöttem a tálba és egy éjszakára hűtőben tároltam. Másnap egy tálcára fordítottam ki. A folpackot levettem róla és díszítettem.
Megjegyzés:
Az interneten találtam a receptet.Ott, főzés nélküli pudingport írt.Én annak hiányában főzőssel készítettem.Láttam,hogy csak 5 db babapiskótát mellékel a recepthez. Kommentekben olvastam, hogy jó sok kell hozzá, mert kell, hogy összetartsa.Még az biztosan elkészítem többször, de még emelek a babapiskóta mennyiségén is.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!