A tésztához:
- 6 tojássárgája
- 30 dkg porcukor
- 10 evőkanál forró víz
- 25 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
- 4 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 6 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 10 dkg csokoládé
A tojássárgákat a porcukorral és a vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és világosra sütjük. A krémhez a tejben a lisztet csomómentesre kikeverjük és lassú tűznél sűrű péppé főzzük. A tűzről levéve a diót és a kakaót is hozzákeverjük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral kihabosítjuk és a főzött krémmel összekeverjük, majd a kész krémet a tésztára simítjuk. A tetejére a 6 tojásfehérjét a 30 dkg porcukorral vízgőz felett keményre verjük, és a krémre simítjuk. A csokit felolvasztjuk, a habra rácsorgatjuk, majd egy villával megcifrázzuk. Hűtőben dermedni hagyjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!