Ez a süti tényleg isteni, az almától pikáns, a vaníliakrémtől pedig selymesen finom, lágy.
Egy kosár nyári almát hoztam a szüleimtől, gondoltam jó lesz majd almás pitének, csak egy kicsit másképp.
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárga
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csomag sütőpor
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Töltelék:
ALMÁS
- 1, 5 kg alma héjastul lereszelve
- porcukor ízlés szerint
- fahéj
Az almát a cukorral és a fahéjjal megpároljuk és kihűtjük. / Én előző este elkészítettem / ha híg lenne, egy kis darált keksszel sűríthetjük
VANÍLIÁS KRÉM
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
A tojást, a cukrokat, a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, kihűtjük.
A vajat a porcukorral habosra keverjük a kihűlt krémhez adjuk és simára kikeverjük.
A tésztát 3 részre osztjuk, lisztes felületen a tepsi méretére kinyújtjuk és külön – külön kb ( 20 x 30 – as ) zsírozott, lisztezett tepsi hátán előmelegített, 170 °C – on világosra megsütjük.
Összeállítás:Az alsó lapra az almás töltelék kerül, ráfektetjük a második lapot, kicsit lenyomkodjuk és erre simítjuk a krémet, a harmadik lappal befedjük.
A tetejét porcukorral meghintjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!