A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 2 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
A töltelékhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- hecsedli lekvár
A tetejére:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a diót, a sót, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és a porcukrot, majd jól összedolgozzuk. Erősen porhanyós tészta lesz belőle, tehát ne gyúrjuk sokat. Hűtőben pihentetjük 1-2 órát, majd fél cm vastagra nyújtjuk és korongokat szúrunk ki belőle. Ha megsültek, a korongok felét vékonyan megkenjük lekvárral, a többit meg csokikrémmel. A csokikrémhez vízgőz fölött felolvasztjuk a csokit (kis lángon!), majd hozzákeverjük a vajat. Összeborítunk egy lekváros meg egy krémes korongot, végül csokimázzal bevonjuk.
Sok receptet kipróbáltam, amíg megtaláltam ezt, hogy igazán finom legyen. Ez a nagyfiam egyik kedvenc sütije.
Porzsolt Évi receptje.