- 8 db tojássárgája
- 8 db tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 6 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 20 dkg finomliszt
- 1 l tej
A tepsi kikenéséhez:
- 0.5 evőkanál vaj
- 1 csapott evőkanál finomliszt
A tojások sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. Lassan hozzáadjuk a vajat, a lisztet és a tejet.A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lassan a masszába keverjük, már csak fakanállal.Egy 35 x 23 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a tésztát. NE IJEDJÜNK MEG, MERT NAGYON FOLYÓS LESZ! Előmelegített sütőben először 200 5 °C-on 6 percet, majd 150 °C-on, 60-70 percet sütjük. Ha látjuk, hogy jobban pirul a teteje mint kellene, takarjuk le alufóliával. Ha letelt a sütési idő, a sütink még remegni fog, de már biztosan jó, ha betartottuk az időt. Csak ha teljesen kihűlt, akkor lehet felvágni!
Mészáros Erika receptje.