Gyerekekkel jó kis időtöltés ezeknek a kekszeknek az elkészítése. Az aromától kellemes zöld színt kapnak, a csokitojás pedig egy kicsit beleolvad a langyos kekszbe. Mutatós és finom aprósütemény.
- 18 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál őrölt mandula
- csipetnyi só
- 15 ml keserű mandulaaroma
- töltött csokoládétojások
- cukor – a forgatáshoz
A vajat keverjük habosra a cukorral és a tojássárgájával. Adjuk hozzá az aromát, a sót és a lisztet. Alaposan keverjük össze és tegyük a mélyhűtőbe körülbelül 30 percre. Formáljunk a masszából körülbelül 40 g-os golyókat, hempergessük cukorba és rakjuk sütőpapírral borított tepsibe, egymástól távolabbra. Előmelegített 190 °C-os sütőben körülbelül 18-20 percig sütjük. Amikor a kekszek megsültek, még melegen nyomjunk mélyedést például egy fürjtojással a közepébe és amikor már langyosabbra hűltek helyezzünk a mélyedésekbe 1-1 csokitojást.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!