Tészta:
- 8 tojás
- 9 evőkanál kristálycukor
- 9 evőkanál víz
- 10 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20-25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 6 dl tej
Máz:
- 5 dkg vaj
- 3-4 evőkanál kakaópor
- kevéske rumaroma
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját habosra kikeverjük a kristálycukorral, ezután a vizet lassan hozzáadjuk. Amikor ezzel készen vagyunk, akkor a lisztet és a sütőport hozzáadjuk, majd összekavarjuk a tésztát. Gépi habverővel a tojásfehérjét felverjük egy csipet sóval. A tésztát és a habot ezután óvatosan összeforgatjuk. Egy tepsit vékonyan kizsírozunk, sütőpapírral kibéleljük, majd meghintjük liszttel vékonyan. A tészta felét beleöntjük a tepsibe, másik felét összekeverjük a kakaóporral, és ezt a fehér tésztára öntjük. Kb. 20-25 perc alatt megsül.
A krémhez a pudingot 6 dl tejjel és ízlés szerint cukorral sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. A margarint villával összetörjük és hozzáadjuk a porcukrot. Amikor ezzel készen vagyunk, akkor a pudingot és a vajkrémet összedolgozzuk robotgép segítségével. Amikor a piskóta kihűlt, rákenhetjük a krémet. A mázhoz a vajat megolvasztjuk és belekanalazzuk a kakaóport. Egy kicsi rumaromával ízesítjük, és a krémre csorgatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Fazekas Viktória Eszter receptje.