Tészta: 5 tojássárgáját 30 dkg porcukorral, 5 kanál vízzel kikeverünk. Újabb 5 evőkanál vizet adunk hozzá és habosra keverjük. Majd hozzáadunk 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és a habbá vert fehérjét. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe 10 dkg darált diót keverünk. A diós felét öntjük a tepsi aljára, a piskótát a teteiére, és lassú tűznél sütjük.
Krém: 2,5 dl tejet felfőzünk 3 evőkanál liszttel. 10 dkg Rama margarint habosra keverünk 20 dkg porcukorral, 2 evőkanál rummal és végül 5 dkg darált dióval. A két krémet összekeverjük és a kihűlt tészta tetejére kenjük, gőzön megolvasztott csokoládéval bevonjuk.
Péter Jánosné gyűjtése.