A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 6 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál olvasztott méz
- 1 dl tejföl
A tészta hozzávalóit összegyúrom, 4 részre osztom és 4 lapot sütök belőle.
A krémhez:
- 6 dl tej
- 6-7 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukor – ezeket felfőzöm és kihűtöm
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
A megkenéshez:
- baracklekvár
A porcukorból és a margarinból finom krémet keverek, majd a kihűlt lisztes péppel összekeverem. Kettéveszem. Az egyikbe kakaóport teszek, a másikba 1 csomag vaníliás cukrot. Elkezdem a tészta összeállítását. Az alsó lapra teszem a kakaós krémet, ráteszem a második lapot, erre baracklekvárt kenek. Erre jön a harmadik lap és a vaníliás krém, végül beborítom a negyedik lappal, amire máz kerül.
A mázhoz:
- 18 dkg porcukor
- 18 dkg margarin
- 2 evőkanál tej
- 1 csomag főzés nélküli mogyorós pudingpor
Ezeket összekeverem, gőz felett besűrítem, majd még melegen a tésztára simítom.
Domján Mária receptje.