Tészta:
- 8 tojás
- 40 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 8 evőkanál forró víz
Krém:
- 1/2 liter tej
- 5 evőkanál liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg dió
A porcukrot kikeverjük a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert habot. Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat. A piskótát 3 lapra vágjuk, a krémet pedig elfelezzük, és az egyik felébe 15 dkg darált diót teszünk. Aki szereti, tehet bele egy kis rumaromát is, úgy még finomabb. Az alsó lapra kerül a diós krém, majd piskóta, rá a sima krém, majd befedjük a harmadik tortalappal. Díszítésként, ha esetleg csokival díszítjük ki, meg lehet szórni egy kis kókuszreszelékkel, úgy is finom.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.