- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 3 dl tej
- 5 dkg liszt
- 10 dkg lágy vaj / margarin
- 1 tasak vaníliás cukor
- 12 dkg porcukor
- 1- 2 evőkanál rum ( elhagyható )
- kókuszreszelék
- tortabevonó ( Dr. Oetker )
Egy gáztepsi aljába sütőpapírt fektetünk, a sütőt 200 °C – ra előmelegítjük. A tojást alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd hozzászitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha a piskóta kihűlt, 4 – 5 cm – es átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel, majd alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd tovább habosítjuk a kihűlt főtt krémmel. Egy piskótakorongot vastagon megkenünk krémmel, ráhelyezünk egy másik korongot kissé összenyomva és az oldalát is körbekenjük. Ha elkészültünk az összes hólabdával, kókuszreszelékbe forgatjuk. A tortabevonót forró vízben felmelegítjük és egy kiskanállal óvatosan a sütemények tetejére kenjük, vigyázva hogy az oldalára ne folyjon le.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!