Tésztához:
- 8 tojás
- 35 dkg porcukor
- 8 evőkanál langyos víz
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- kevés sütőpor
Krémhez:
- 20-20 dkg margarin és porcukor
- 1 evőkanál rum
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál liszt
Díszítéshez:
- kókuszreszelék
- csokoládé
A tésztához a tojásokat a porcukorral és a vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a sütőport. Tepsibe töltjük a masszát, és két lapot sütünk belőle. Amikor kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A krémhez a margarint, a porcukrot, a rumot és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. A tejet a liszttel sűrű péppé főzzük, kihűtjük, és a krémhez adjuk. Két-két korongot összeragasztunk a krémmel, kókuszreszelékben meghempergetjük, és olvasztott csokoládét csorgatunk rá.
Ezekből a hozzávalókból kb. 15-20 db lesz. Nagyon finom süti!
Zsírosné Palotai Erika receptje.