- 2 tojás
- 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál olaj
- 10 evőkanál tej
- 1 sütőpor
- 60 dkg liszt
Krém :
- 1 l tej
- 15 dkg cukor
- 8 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 25 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- citrom aroma
- vanília aroma
Tetejére:
- 2 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
A tojást a cukorral, tejjel, olajjal, kikeverjük. A lisztet, sütőport is beletesszük és meggyúrjuk a tésztát. 4 részre osztjuk és tepsi hátán megsütjük. Krém : a tej felét cukorral feltesszük főni, a tojást és a lisztet a tej másik felével kikeverjük és hozzá öntjük a másik tejhez, majd besűrítjük. Mikor langyos, hozzá adjuk a citrom reszelt héját, a citrom és a vanília aromát. Kihűtjük, majd a vajjal összedolgozzuk. Ezzel töltjük a lapokat.Máz : a tojás fehérjét és 20 dkg porcukrot gőz fölött felverjük és a tésztára símítjuk. A tetejét díszítjük tetszés szerint.
Bakk Sándorné receptje.