Kakaós lap:
- 5 tojásfehérje
- 100 g cukor
- 40 g kakaópor
- 1 teáskanál instant kávé
- 40 g liszt
Diós lap:
- 5 tojásfehérje
- 70 g cukor
- 100 g darált dió
- 30 g liszt
Krém:
- 10 tojássárgája
- 120 g cukor
- 1 cs. Bourbon vaníliás cukor
- 100 g liszt
- 500 ml tej
- 250 g margarin
És még:
- 3 db ostyalap (27×37 cm méretű)
A kakaós laphoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet, kakaóport és az instant kávét. Egy ostyát tepsire teszünk, és a kakaós masszát elsimítjuk a tetején. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük. A diós laphoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a darált diót és a lisztet. Az elkészített keveréket a második ostyalapra simítjuk, és ezt is megsütjük, 180 fok, 20 perc. Kihűtjük. A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk, majd 100 ml tejjel hígítjuk. A maradék 400 ml tejet felforraljuk, tűzről levéve óvatosan a tojásos masszához keverjük, majd visszatesszük a tűzre és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk, és a kihűlt tojásos masszával krémesre keverjük. A kakaós lapot tálcára helyezzük, és a krém felével megkenjük. Rátesszük a diós lapot, amire a maradék krémet simítjuk, erre a harmadik ostyalap kerül. Nyomkodjuk le a tenyerünkkel, helyezzünk rá sütőpapírt, súlyozzuk le, és 1 éjszakára tegyük hűtőbe.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!