Tészta:
- 50 dkg liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál zsír
- 1 tojás
- 1 dkg szalalkáli
- 1 grapefruit aroma ( én vérnarancs aromával készítettem)
- 1-2 dl tej
Krém:
- 20 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 6 dl tej
- 1 vanília ízű pudingpor
- 1 evőkanál liszt
Máz:
- 18 dkg porcukor
- 4 evőkanál víz( forró)
- 1 kis aroma
A tésztához valókat összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk belőle.( az aromából hagyjunk egy keveset a mázra ) A pudingot a tejjel és a liszttel összefőzzük , majd ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint a cukorral.(Érdemes géppel a margarint és a cukrot simára kikeverni és úgy hozzáadni, így sima lesz a krém)
A kisült lapokat megtöltjük a krémmel, majd elkészítjük a mázat.
A tetejére kimérjük a cukrot ráöntjük a forró vizet és az aromát. Simára kikeverjük és várunk vele egy keveset, amikor elkezd jól sűrűsödni, akkor kell rákenni , mert könnyen lefolyhat.
Nagyon mutatós , érdemes fogyasztás előtt elkészíteni egy nappal , mert a lapoknak meg kell puhulniuk.
Dobos Kitti készítette el a Receptneked
oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!