- 30 dkg búzaliszt
- 30 dkg rétesliszt
- 8 dkg cukor
- 4 db tojás sárgája
- csipet só
- 4 dkg friss élesztő
- 3,5 – 4 dl tej
- 1 citrom lereszelt héja
- 0,5 dl rum
- 5 dkg olvasztott vaj
1 dl langyos tejben 1 teáskanál cukorral, 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt.A kétféle lisztet összeszitáljuk, a csipet sóval, cukorral, citromhéjjal elkeverjük.A tojások sárgáját villával egy kicsit elkavarjuk, a lisztes keverékhez adjuk a rummal együtt, majd a felfuttatott élesztővel együtt összedolgozzuk, folyamatosan adagolva a meglangyosított tejet. /A tej mennyisége lehet kevesebb és több is/ Jól kidagasztjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és alaposan beledolgozzuk a tésztába.Meleg helyen duplájára kelesztjük.Lisztezett deszkára borítva 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk, szaggatjuk. Letakarva még 15 percig kelesztjük. Bő olajban kisütjük közepes tűzön, felső részével lefelé fedő alatt, majd megfordítjuk és fedő nélkül sütjük készre.Porcukorral meghintve, olvasztott csokival, cukorkával díszítjük.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!