Tészta:
- 5 dkg zsír
- 25 dkg cukor
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 5 evőkanál tej
- 60 dkg liszt
- kakaópor
5 dkg zsírt, 25 dkg cukrot, 1 evőkanál mézet, 1 evőkanál szódabikarbónát, 5 evőkanál tejet gőz fölött kikeverünk, majd belekeverünk 60 dkg lisztet. Összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyik tésztából két lapot sütünk tepsi hátán. (Érdemes már a tepsi hátán 3 felé osztani a lapot, így kapunk összesen 6 db lapot, amiből lesznek a háromszögek!) A másik tésztába kakaóport teszünk, összegyúrjuk és 12 felé vágjuk. Rudakat sodorunk belőle, és megsütjük.
Krém:
- 7 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 10 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
7 dl tejet 3 csomag vaníliás pudinggal és 10 evőkanál cukorral felfőzünk. 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral kikeverünk, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. Kialakítjuk a háromszögeket. Alulra lerakunk egy lapot, megkenjük krémmel, erre ráteszünk 3 rudat, megint megkenjük krémmel, 2 rudat teszünk rá, megint krémet, majd egy rudat. Az oldalára ráhelyezzük a két lapot. A másik háromszöget ugyanígy készítjük el, végül tortabevonóval bevonjuk az oldalaikat
Molnár Andrea receptje.