Barna tészta:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 mokkáskanál sütőpor
A hozzávalókból tésztát gyúrunk és betesszük a fagyasztóba fél órára.
Fehér tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 3-4 evőkanál tejföl
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin vagy vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
A hozzávalókból itt is tésztát készítünk. Pihentetjük, míg a kakaós tészta lefagy. A világos tésztát három részre osztjuk, kinyújtjuk, megkenjük baracklekvárral és megszórjuk vagdalt dióval és ráreszeljük a kakaós tésztát. 35 x 35 centiméteres tepsiben, 180 °C-on megsütjük. A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport és kihűtjük. A margarint vagy a vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával. Ha a puding kihűlt simára keverjük és hozzáadjuk a cukros vajas masszát. A lapokat megtöltjük és másnap szeleteljük. Nálam a dió helyett mandula volt rászórva a lapokra.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!