A tésztához:
- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 dl rum (vagy aroma)
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg darált keksz
- 5 dkg kókuszreszelék
A 7 tojásból piskótát sütünk: a 7 tojásfehérjét habbá verjük, a tojássárgáját 7 evőkanál cukorral habosra keverjük. A 7 evőkanál liszttel elkevert sütőport hozzáadjuk a kikevert tojássárgájához, majd óvatosan a felvert habot is beleforgatjuk. Előmelegített sütőben 160°C-on készre sütjük.
A krémhez a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és fél dl rummal habosra keverjük. A krém 1/3 részét a kihűlt piskótára kenjük. A maradék krémet összekeverjük a dióval és a darált keksszel (a kekszet előzőleg langyos tejbe be kell áztatni). Az így kapott masszát késsel egyenletesen elsimítjuk a tészta tetején, végül kókuszreszelékkel megszórjuk.
Badics Károlyné Ilona receptje.