Tészta:
- 30 dkg liszt
- 2 tojás
- csipetnyi só
- 5 dkg puha vaj
- 22 dkg porcukor
- 1 evőkanál rum
- 8 dkg finomra darált mandula
- 1 mandulaízű sütőaroma
Töltelék:
- 10 dkg földimogyoró
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál kakaópor
Tálalás:
- porcukor
A tésztához valókat összegyúrjuk, és fóliába csomagolva hűvös helyen, legalább fél órán át, pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és kis fenyőformákat szórunk ki belőle. Mindegyiket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben közepes lánggal 5-6 perc alatt világossárgára sütjük.
A töltelékhez a földimogyorót finomra daráljuk, majd a mézzel és a kakaóval simára keverjük. 2-2 kihűlt fenyőkekszet a mogyorókrémmel összeragasztunk, porcukorral meghintjük.
Kedvünk – és időnk – szerint cukormázzal is díszíthetjük.