A sütemény tésztája több, másféle krémes süteménynek is az alapja, sokan húsvétra sütik, mert egyszerű, könnyed és finom. Van aki csokoládéval is bevonja a tetejét, de így porcukorral megszórva is igazi vendégváró.
Tészta:
- 2 tojás
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg méz
- 8 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 35 dkg liszt
- szükség esetén 1-2 evőkanál tej
Krém:
- 8 dl tej
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 20 dkg cukor
- 15 dkg lágy vaj
Továbbá:
- 20 dkg babapiskóta
- 1, 5 dl presszókávé
- 1 evőkanál rumaroma
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.Vízgőz felett felmelegítjük a vajat a porcukorral, a mézzel, a tojással, és a kakaóval, hozzákeverjük a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a liszthez és az egészet összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, majd lisztezett deszkán 20 x 30-cm-es lapokká nyújtjuk és vajazott, liszttel behintett tepsi hátán, egyenként 6-8 perc alatt megsütjük, de előtte szurkáljuk meg villával. A krémhez, 2 dl tejben simára a keverjük pudingport, a maradék tejet felforraljuk a cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt, hozzákeverjük a puha vajat. Az egyik mézes lapra rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a kávés rumban megforgatott babapiskótát, majd rásimítjuk a maradék krémet, végül ráborítjuk a másik tésztalapot, kissé rányomkodva. Hűtőben egy éjszakán át pihentetjük, hogy összepuhuljanak a lapok, majd a tetejét megszórjuk porcukorral és tetszés szerint felszeleteljük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!