A torta sütés nélkül készült, de aki nem tud Pan Briosche – t beszerezni ( olasz édes kalács ) akkor piskótát kell hozzá sütni. A krém pedig egy hagyományos főzött csokoládékrém.
Krém :
- 5 dl tej
- 5 evőkanál rétesliszt
- 20 dkg lágy vaj / margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rumaroma – elhagyható
Továbbá:
- kb 40 dkg édes kalácskenyér ( Pan Briosche )
- 1 tasak Dr . Oetker kakaós tortadara ( 30 g ) – a szóráshoz
A tejet simára keverjük a liszttel, majd alacsony lángon állandó keverés mellett, sűrű péppé főzzük.
A vajat kihabosítjuk a porcukros kakaóval, majd hozzáadjuk az aromát és a kihűlt lisztkrémet azután az egészet sima krémmé keverjük. A krémet 1 / 3 – 2 / 3 – ad részre osztjuk.
Egy kerek tálat ( kb 1 , 8 l – es ) kibélelünk folpackkal úgy, hogy túllógjon a szélétől, majd kirakjuk a tál oldalát és az alját kalácsszeletekkel és elkezdjük betölteni az üreget – felváltva krémmel és kalácsszeletekkel. Az utolsó réteg krém legyen, majd lezárjuk kaláccsal és betakarjuk a túllógó fóliával.
2 – 3 óra hűtőben dermesztés után a tortát egy tányérra borítjuk, leválasztjuk róla a fóliát és a maradék krémmel körbekenjük. Tortadarával díszítjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!