Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- egy csipet só
- 6 evőkanál meleg víz
- 1 evőkanál 20 %-os ecet
- (vagy 2 evőkanál 10 %-os ecet)
Krém:
- 120 g gála puding
- 3 dl tej
- 6 dl noványi hab
- 6 dkg porcukor
- 9 dkg natúr sajtkrém
- A lisztben elkeverjük a csipet sót, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a meleg vizet + az ecetet és alaposan összedolgozzuk, összegyúrjuk gombóccá.
- Becsomagoljuk egy fóliába és minimum 12 órára betesszük a hűtőbe.
- Másnap újra átgyúrjuk és enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, majd ízlés szerint formázzuk, a fenti krém összetevőit kemény habbá verjük és megtöltjük vele a tésztát.
Boros Lászlóné készítette el Gabriella konyhája receptje alapján.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!