A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1 tojás
- 1/2 tasak sütőpor
- kb. 80 ml tej
Továbbá:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1/2 liter tej
- 1 vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 2 evőkanál tejföl
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
A sütőporral elkevert lisztből, a tojásokból és körülbelül 80 ml tejből tésztát gyúrunk, hogy nyújtható legyen. 2 kis cipóra osztjuk. Jó vékonyra kinyújtjuk, majd hagyjuk szikkadni míg a tölteléket elkészítjük. A hozzávalókat összekeverjük, egy rövid ideig állni hagyjuk. A kinyújtott tésztánkat olvasztott, meleg vajjal lekenjük, ezáltal még tovább nyújtjuk szép vékonyra. Újból lekenjük olvasztott vajjal, a töltelék felét rákenjük, majd feltekerjük. A másik tésztánál is így járunk el. Egy tepsit vajjal kikenünk és tekercset rátesszük, majd olvasztott vajjal lekenjük. A tejet a vaníliás cukorral kikeverjük és a tekercsekre öntjük.
180°C-ra melegített sütőben addig sütjük, míg a tejet teljesen felszívja. Sütés közben egy fóliát tettem a tekercsre, hogy meg ne égjen. A tekercs jól megnőtt, finom lett. Melegen kínáljuk, porcukorral meghintve. A sütés ideje majdnem másfél óra volt, alsó-felső sütésen.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!