Tészta:
- 40 dkg liszt
- 250 g margarin
- 20 dkg cukor
- 4 tojàssàrgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom leve+héja
- csipet só
Krém:
- 5 dl tej
- 7 evőkanál cukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 320 g tejföl
- 1 citrom leve
- 4 tojás felvert habja
- 2 csomag vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. A krémhez a pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd a tejfölt, a citromlevet, a tojás felvert habját és a vaníliás cukrot hozzákeverjük a forró pudinghoz. Vajjal kikent tepsibe nyújtjuk a tésztát, megkenjük krémmel, majd rá a másik tésztalap. Betesszük a sütőbe és megsütjük. Amikor kihűlt, szeleteljük.
Csenki Renáta receptje.