Tészta:
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg porcukor
- 12,5 dkg margarin
- 1 tojás
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- tej
- kakaópor
A hozzávalókat kevés tejjel összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, és az egyikhez kakaóport adunk. Nyújtjuk, korongokat szaggatunk és 180°C-on megsütjük.
Krém:
- 1 dkg porcukor
- 1 tojás
- 2 púpos evőkanál liszt
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 dl tejszín
- 5 dkg margarin
A margarin kivételével mindent simára keverünk. Sűrű krémmé főzzük, de folyamatosan keverjük, mert könnyen leég. Ha kész a krém, még melegen hozzáadjuk a margarint, jól elkeverjük és kihűtjük. Ha a tészta és a krém is kihűlt, egy fehér és egy barna korongot a krémmel összeragasztunk.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!