A piskótához:
- 6 tojás
- 4 evőkanál gyümölcscukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 4 evőkanál étolaj
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
A cukorsziruphoz:
- 10 evőkanál víz
- 4 lapos ek gyümölcscukor
- 2 evőkál citromlé
- 1/2 citrom reszelt héja
A krémhez:
- 2 csomag puding
- 5 lapos ek gyümölcscukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 tojás
- csipetnyi só
- 1,2 l tej
- 2 púpos evőkanál liszt
A csokoládébevonathoz:
- 15 dkg diétás étcsokoládé
- 3 evőkanál olaj
A piskótához habosra keverjük a tojásokat a gyümölcscukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót. A masszát beleöntjük asütőpapírral bélelt 32×25 cm-s tepsibe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig (tűpróbáig) sütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a cukorszirupot. A vizet a gyümölcscukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal, körülbelül 5 percig forraljuk. Ha elkészült a piskótánk, a meleg tésztán, egy ecset segítségével eloszlatjuk a még meleg szirupot, és félretesszük hűlni. A krémhez a tejből, a pudingporból, a tojássárgájából, a lisztből és a gyümölcscukorból sűrű pudingot főzünk, közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzá keverjük a forró krémhez, majd kihűtjük. Hűlés közben néhányszor megkeverjük, nehogy összeálljon. A krémet rákenjük a piskótára, majd a gőz fölött felolvassuk az étcsokoládét az étolajjal és a krém tetejére egyenletesen szétoszlatjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és hűtve tálaljuk.
Mészáros Erika receptje.