Hozzávalók a lapokhoz:
- 600 g liszt
- 2 db tojás
- 60-70 g margarin (lehet zsír is)
- 80 g porcukor
- 1 kiskanál szódabikarbóna, citromlével felfuttatva
- késhegynyi só
- tej amennyit felvesz (150-200 ml)
- 1 kiskanál reszelt citromhéj
Hozzávalók a krémhez:
- 175 g liszt
- 200 g cukor
- 1 liter tej
- 100 g vaj
- 4 evőkanál cukor (a karamellhez)
- 1,5 evőkanál nescafé
- 2 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
Kavarjuk ki a margarint a cukorral, a tojásokkal a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd tegyük bele a citromlével felfuttatott szódabikarbónát és kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a lisztet és annyi tejet, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk, majd hagyjuk állni 20 percet. Osszuk el a tésztát 5 egyenlő részre, nyújtsuk ki vékonyra és süssük meg egyenként a tepsi hátán. Egy lapot kb. 6-7 percig süssünk, amikor kisültek a lapok tegyük félre kihűlni őket.
Készítsük el a krémet: keverjük el a 200 g cukrot a liszttel majd adjuk hozzá a tejet, a neszkávét, a vaníliát és a karamellt (a 4 evőkanál cukorból készítsünk égetett cukrot, öntsük fel annyi vízzel, hogy egy sűrű szirupot kapjunk) kavarjuk össze a hozzávalókat majd lassú tűzön folytonosan kavargatva főzzünk sűrű krémet belőle. Vegyük le a tűzről és amikor kihűlt kavarjuk bele a vajat. Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat és egy éjszakára hagyjuk hideg helyen pihenni. Másnap rombusz formájú szeletekre vágjuk, a tetejét megszórjuk porcukorral. Jó étvágyat!
Forrás: KETKES