Tészta:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- csipet só
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 dl tejföl
- citrom reszelt héja és leve
Krém:
- 2 tojás fehérje
- 20 dkg darált dió
- citromlé
- 15 dkg cukor
- kandírozott narancshéj
A hozzávalókat a tojásfehérje kivételével összegyúrtam, majd kinyújtottam 3 mm vastagságúra. A legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrtam és a következő diókrémet tettem a közepébe. A krém hozzávalóit összekevertem. Egy sűrű masszát kaptam amit kiskanállal a tészta közepére tettem. A tészta 3 oldalát a töltelékre hajtottam, tojással lekentem. 180 °C-os sütőbe 15-20 perc alatt szép narancssárgára sütöttem.Porcukorral meghintettem. A töltelék bármi más is lehet.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!