Tészta:
- 300 g liszt /170 g + 130 g/
- 250 g cukor
- 4 tojás
- 200 ml olaj
- 100 ml narancslé
- 1 narancs reszelt héja
- 2×3 g sütőpor
- 25 g jó minőségű kakaópor
- narancssárga ételszínezék
- fekete ételszínezék /elhagyható/
Tetejére:
- 40 g porcukor
- 2 teáskanál víz
- 50 ml tejszín
- 85 g étcsoki
Egy 23 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszünk. A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. Egy tálban összekeverjük az olajat, cukrot, narancslevet és az egész tojásokat. Két egyenlő részre osztjuk. Az egyik részhez hozzáadjuk a 170 g lisztet, 3 g sütőport, majd a narancs lereszelt héját. Alaposan összekeverjük, majd narancssárga ételszínezékkel színezzük, míg a kívánt árnyalatot el nem érjük. A 130 g lisztet, 3 g sütőport és a 25 g kakaót összeszitáljuk, és a másik részhez kavarjuk. A fekete ételszínezékkel színezzük. /Én nem tettem bele, mert a kakaó nagyon szép sötétre színezte/ Az előkészített tortaforma aljába, középre teszünk 3 evőkanálnyit a sötét tésztából, majd erre ugyanannyit a narancssárga tésztából, így szépen elterül egymáson a két szín. Addig folytatjuk ezt a műveletet, még a tészták el nem fogynak. Az előmelegített sütőben kb. 40 percig, /de lehet több és kevesebb is, sütőfüggő/, tűpróbáig sütjük.Tortarácson teljesen kihűtjük. A porcukrot a vízzel elkeverjük, habzsákba öntjük, félretesszük, akár hűtőbe is tehetjük.A tejszínt felmelegítjük, majd az apróra vágott csokira öntjük. Simára keverjük és a kihűlt süteményen elkenjük. A porcukros masszával spirál alakban díszítsük ki a csokimázt, és fogpiszkálóval a közepétől kifelé húzzunk vonalakat, így kialakítva a hálót. Hűtőben dermesztjük.
Gál Hedvig receptje.