- 50 dkg rétes liszt
- 50 dkg finom liszt
- 5 dkg élesztő
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- 5 dl tej
- csipetnyi só
- 40 dkg sertés háj
- 2 evőkanál ecet
- Szilva lekvár
Az élesztőt langyos, cukros tejben fel futtatjuk. A lisztet egy tálba tesszük ,hozzá adjuk a tojást a vajat, cukrot, és az élesztős tejet. A maradék tejet is hozzá öntjük, majd a sót is és össze gyúrjuk. Letakarva 1 órát pihentetjük. A hájat közben megtisztítjuk és az ecettel ki keverjük, lágy állagúnak kell lenni .Mikor a tészta meg kelt, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és át kenjük a hájjal, majd kétszer hajtjuk.vÚjra meg kenjük és újra kétszer hajtjuk ,majd vékonyra nyújtjuk. Kockákra vágjuk, megkenjük lekvárral, félbe hajtva zsírozott tepsibe rakjuk, aranybarnára sütjük.Porcukrozzuk.
Bakk Sándorné receptje.