Tészta:
- 30 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál ecet
- pici só
- víz
Rétestésztát készítünk. Szép hólyagosra, picit lágyra. Nekem majd 3 dl vizet vett fel a liszt, de tudjátok, ez fajtától is függ!
Háj:
- 30 dkg háj
- 12 dkg liszt
ezt összegyúrjuk.
A rétestésztát kinyújtjuk, a háj 1/3-ad részével megkenjük és összehajtjuk. Fél óránként belekenjük a másik részt, hajtjuk. Újabb fél óra elteltével a harmadik részt. Magyarul: háromszor kenjük, hajtjuk. Ezután kinyújtjuk, felvágjuk és tetszőleges töltelékkel megtöltjük. Összehajtjuk, tepsiben még egy kicsit pihentetjük és 200°C-on megsütjük.
Készíthetünk korongokat is. Kiszaggatjuk őket, majd a felének a közepét is. Vízzel megkenjük, a lyukasakat ráragasztjuk. Sütés után töltjük.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!