- 1 kg liszt
- 50 dkg háj
- 4 db tojás sárgája
- 3 evőkanál ecet
- langyos víz
- só (kb. 1 teáskanál)
- lekvár
A hájat lehártyázzuk, ledaráljuk. 30-40 dkg liszttel a hájat és az ecetet elmorzsoljuk, összegyúrjuk. A maradék lisztet összeállítjuk a tojások sárgájával, a sóval és annyi langyos vízzel, egy j rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Kinyújtjuk a tésztát és rákenjük a hájat, majd hajtogatjuk. Jobbról balra a két szélét ráhajtjuk. Ezt 5-6 szor tesszük. Fél óra pihenést igényel. Amikor kész az utolsó hajtogatás, inyújtjuk és nagyobb kockákra vágjuk. Bele tesszük a lekvárt és félbe hajtjuk. Előmelegített sütőben 180-200 °C-on aranybarnára sütjük. A tetejét porcukorral meghintjük.
Simondán Erika receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!