Tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 1 db tojás
- 1 csomag instant élesztő (7 g-os)
- 2 dl tejföl
- 15 dkg sajt (reszelt)
- só (ízlés szerint)
- őrölt kömény (ízlés szerint)
Kenéshez:
- 1 db tojás (felvert)
Tetejére:
- kb. 10 dkg sajt (reszelt)
- szezámmag
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Utána beletesszük a 1 db egész tojást, az élesztőt, a tejfölt, a reszelt sajtot, a sót, a köményt és az egészet jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. fél órát pihentetjük. Lisztezett, sík felületen kb. fél cm vastagra kinyújtjuk a tésztát és a tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal és reszelt sajttal. A tésztát (én pizza vágóval vágtam fel) hosszúkás rudakra felvágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a rudakat és kb. 180 °C-on, arany barnára sütjük.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!