Tészta:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 1 csomag szalalkáli
- 2 tojás
- 15 dkg porcukor (nálam eritrit)
- 3 dkg kakaó
- csipet só
- körülbelül 1 dl tej
Töltelék:
- 3/4 l tej
- 30 dkg porcukor (nálam eritrit)
- 5 evőkanál liszt
- 25 dkg vaj
Máz:
- 10 dkg porcukor (nálam eritrit)
- 5 dkg vaj
- 3-4 evőkanál tej
- 2 dkg kakaópor
- 1 kiskanál étkezési keményítő
Az anyagokat összegyúrjuk és 3 vékony, tepsi nagyságú lapot nyújtunk,majd tepsi hátulján megsütjük. A töltelékhez a tejet a porcukorral és a liszttel sűrűre főzzük, sűrűn kavargatva, langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a vajat és ha teljesen kihűlt, jól felhabosítjuk és a lapok közé töltjük. A máz elkészítéséhez a hozzávalókat összefőzzük és azonnal a sütemény tetejére kenjük, mert gyorsan dermed.
Vinczéné Kata receptje.