Tészta:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1/2 sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
Összegyúrjuk, kinyújtjuk, vajazott, lisztezett gáztepsibe fektetjük.
Töltelék:
- 1/2 kg túró
- 4 tojássárga
- 2 vaníliás cukor
- 2 dl tejföl
- 20 dkg porcukor
- 1/2 l tej
- 10 dkg liszt
A túrót a cukorral botmixerrel pépesítjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. Nem kell megijedni, elég híg lesz! A tésztára öntjük és előmelegített sütőben 200 °C-on körülbelül 20 percig sütjük. (én 30 percig sütöttem) A 4 tojás fehérjét 6 púpos evőkanál cukorral jó keményre felverjük. A túrókrémre kenjük, ami ilyenkor még elég lágy. Visszatesszük a sütőbe még 10 percre, hogy a hab is megsüljön.
Pethes Judit receptje.