Tészta:
- 3 tojás
- 4 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál liszt
- csipetnyi só
- 2 kiskanál vanília aroma
Krém:
- 7 tojás
- 5 lap zselatin
- 4 evőkanál sima liszt
- 1 liter tej
- 16 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1/ liter tejszín
Teteje:
- 3 dl tejszín
Tészta elkészítése:A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük cukorral. Hozzáadjuk a vanília aromát és apránként szórjuk bele a lisztet, a sót. Lazán hozzákeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét. Az egészet beleöntjük egy 20 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe, és 170 °C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 15 percig sütjük.
Krém elkészítése:A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és lassan hozzákeverjük a lisztet. Körülbelül 3-4 dl tejben. A megmaradt tejet felmelegítjük és beleöntjük a többihez. Sűrű péppé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Fél liter tejszínt keményre keverünk 4 evőkanál cukorral. A tojások fehérjét 8 kanál cukorral kemény habbá verjük. A kihűlt tojásos péphez, könnyedén hozzákeverjük a tojásfehérje habot, a keményre vert tejszínt és a zselatint. A zselatin lapokat elkészítjük a zacskón lévő utasítás szerint. A kész krémet kétfelé osztjuk. Az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport keverünk. Az elkészült krémeket 15 percre hűtőbe tesszük. 15 perc eltelte után, felváltva egy kanállal rakjuk a sárga és a kakós krémet a lapra. A krém tetejére 3 dl keményre vert tejszínhabot teszünk és ízlés szerint díszítjük, majd pár órára hűtőbe tesszük.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!